gezondheidsadvies
Pedicure & Massage (en ontspan)

Lotus of Jade - Heavenly Health

Af en toe even bijkomen en ontspannen is goed voor onze energiestromen.
Kom opladen bij Lotus of Jade - Heavenly Health in Rijswijk en laat jouw lichaam zichzelf herstellen. 

Voetreflexologie

Voetreflexmassage is een massagevorm waarbij het hele lichaam beïnvloed kan worden via drukpunten op de voetzool, de enkel en het onderbeen. Voor elk orgaan of spiergebied in het lichaam is op beide voeten een projectiepunt aanwezig.

Door deze te behandelen, worden de energiestromen van het hele lichaam positief beïnvloed en het ontgiftingsproces gestimuleerd. Hierdoor kunnen genezingsprocessen in het lichaam worden bevorderd.

Prijzen

 • Per behandeling (1 uur) € 48,00
  (inclusief klankschaalbehandeling)
 • Knipkaart 4 behandelingen € 172,00
 • Bij afzeggen binnen 24 uur voor de afspraak
  wordt € 25,00 in rekening gebracht
pedicure Den Haag

Pedicure

Een pedicure bij ons houdt in: we knippen en vijlen de nagels en verhelpen ingegroeide nagels. Ook kan zich eelt op de voet hebben gevormd en dientengevolge eksterogen. Deze kunnen veel pijn veroorzaken en moeten dus met zorg verwijderd worden, net als de eeltlaag zelf. De huid en de nagels kunnen door schimmel aangetast zijn, wat moeilijker te bestrijden is. Hygiëne, maar ook voeding speelt een belangrijke rol bij de genezing van voetschimmel.

Prijzen

 • Per behandeling (1/2 uur) € 25,00
 • Per behandeling (1 uur) € 36,00
 • Per 15 minuten meer € 6,00
 • Knipkaart 4 behandelingen € 130,00
 • Bij afzeggen binnen 24 uur voor de afspraak wordt € 25,00 in rekening gebracht

Shiatsu-massage

De oorsprong van Shiatsu ligt ver in de geschiedenis van het Oude China, maar als geneeskunst heeft het zijn oorsprong in Japan. Shiatsu betekent in het Japans ‘vingerdruk’. Door de kracht van de aanraking en van de druk komen wij in contact met ons lichaam en worden wij ons bewust van het feit dat het lichaam zichzelf kan genezen.

Door constante, loodrechte en geconcentreerde druk uit te oefenen met de vingers, duimen, handpalmen, ellebogen, knieën of voeten, zorgen we voor een gevoel van diepe ontspanning. Shiatsu, acupunctuur en andere oosterse therapieën beïnvloeden het energiesysteem via het netwerk van de meridianen waarlangs de energiebanen lopen. Deze meridianen zijn gerelateerd aan het functioneren van de organen, oftewel van het lichaam. Maar ook onze emoties, de psyche en de geest zijn ermee verbonden.

De oude Chinese gedachte ziet het lichaam als een energetisch organisme. De energie, ‘chi’ in het chinees, ‘ki’ in het Japans, stroomt door heel het lichaam. Waar een blokkade is, zal de energie gehinderd worden te stromen en zal er in het lichaam, in de geest of in de emoties een verstoring kunnen optreden. Je voelt je dan niet ‘goed in je vel’ of futloos en je bent dan ontvankelijk voor ziektes.

Door Shiatsu toe te passen, trachten we de blokkades op te ruimen, zodat de energie weer vrij kan stromen.

Shiatsu is in de eerste plaats bedoeld om het lichaam en de geest te ontspannen en om te voorkomen dat het lichaam gezondheidsproblemen krijgt. Door Shiatsu blijft het lichaam soepel en in vorm en de energie in balans. Is het lichaam reeds verzwakt dan kan door Shiatsu de energie weer hersteld worden.

Tevens wordt de doorstroming van het bloed gestimuleerd, net als het lymfesysteem en het hormonale systeem. Hierdoor zal het autonome zenuwstelsel beter functioneren en het ontgiftingsproces bevorderd worden.

Kort samengevat betekent het dat Shiatsu de kracht tot zelfherstel van het lichaam vergroot.

Prijzen

 • Per behandeling (1 uur) € 48,00
 • Knipkaart 4 behandelingen € 172,00
 • Bij afzeggen binnen 24 uur voor de afspraak wordt € 25,00 in rekening gebracht